FC Groningen en FC Den Bosch doen zaken

Foto: Marco Oomen Fotografie

Met nog enkele uren voor het verstrijken van de transfermarkt hebben FC Groningen en FC Den Bosch zaken gedaan. De jonge Romano Postema maakt op huurbasis de overstap naar FC Den Bosch.

De achttienjarige aanvaller debuteerde vorig seizoen voor FC Groningen in de Eredivisie. Dit seizoen kwam hij drie keer als invaller binnen de lijnen. Inmiddels staat de teller op veertien duels. Er is aan FC Groningen veel aan gelegen dat hij komend seizoen veel minuten zal gaan maken in de Keuken Kampioen Divisie.

Technisch manager Jan Gösgens van FC Den Bosch: “Romano is één van de toptalenten van FC Groningen. Wij zijn heel blij dat we hem een podium kunnen bieden om zich verder te ontwikkelen. Met zijn snelheid en doelgerichtheid denk ik dat Romano prima bij onze huidige groep past.”

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus: “Wij zien een mooie toekomst voor Romano bij FC Groningen en denken daarom dat het heel goed voor hem is als hij de rest van dit seizoen wekelijks in het betaalde voetbal aan wedstrijden toekomt. Bij FC Den Bosch krijgt hij die mogelijkheid en wij zijn heel benieuwd wat dit met zijn ontwikkeling zal gaan doen. Wij geloven erin dat Romano in de komende jaren de spits van FC Groningen 1 kan worden en deze stap kan daarin heel belangrijk zijn. Wij gaan hem uiteraard zeer nauwlettend volgen en zijn er van overtuigd dat Romano zich in de Keuken Kampioen Divisie op een goede manier kan laten zien.”

Met het aantrekken van Jörgen Strand Larsen was het uitzicht op speelminuten minder geworden. Postema ligt nog tot 2024 vast in Groningen. FC Groningen verwacht verder geen uitgaande transfers meer.