FC Groningen haalt Joosten op in Utrecht

FC Groningen heeft zich versterkt met Patrick Joosten. De 24-jarige aanvaller komt over van FC Utrecht. In de Euroborg signeerde hij een contract tot de zomer van 2023.

FC Utrecht verhuurde Joosten de afgelopen twee seizoenen aan VVV Venlo en Sparta Rotterdam. Het afgelopen seizoen kwam hij zeven keer als invaller in actie voor FC Utrecht, terwijl hij ook acht duels speelde voor Sparta. In de Domstad had de buitenspeler nog een contract tot de zomer van 2021. FC Groningen betaalt dus een kleine transfersom. FC Utrecht staat op het punt om Arzani van Manchester City te huren.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de website van FC Groningen: “We hebben Patrick al langer op ons lijstje staan. Tot nu toe lukte het ons niet hem naar Groningen te halen. We zijn dan ook blij dat we daarin nu wel geslaagd zijn. Patrick is een speler die op meerdere posities in een aanvallende rol uit de voeten kan.”

Fledderus vervolgt: “Hij is snel, kan iets creëren en een goal maken. Precies wat we goed kunnen gebruiken als aanvulling op onze bestaande selectie. Daarnaast heeft Patrick al de nodige ervaring in het betaald voetbal en dat is met het oog op de jonge groep die we hebben een fijn aspect. Wij denken bovendien dat Patrick zich nog verder kan ontwikkelen en daaraan gaan we samen werken.”

In Groningen krijgt Joosten rugnummer 14.