‘FC Groningen heeft oogje op Zweedse verdediger’

FC Groningen is nadrukkelijk actief op de Scandinavische transfermarkt. Naast Stefano Vecchia wordt nu ook Thomas Isherwood in Zweden nadrukkelijk aan FC Groningen gelinkt. De centrale verdediger heeft een doorlopend contract bij Östersunds FK.

De Zweedse website Fotbolldirekt.se meldt dat FC Groningen en Duitse Tweede Bundesligaclub Darmstadt concrete belangstelling hebben. De verdediger zou tussen de 500.000 en 600.000 euro moeten kosten. Dat lijkt voor zowel FC Groningen als Darmstadt geen enkel probleem. De interesse van FC Groningen in een linksbenige verdediger is niet gek. Op dit moment heeft trainer Danny Buijs twee rechtspoten in het hart van de defensie staan: Dammers en Itakura. Wessel Dammers kwam afgelopen zomer pas over van Fortuna Sittard. Ko Itakura daarentegen lijkt na dit seizoen terug te keren naar Manchester City. FC Groningen hoort de Japanse verdediger voor het tweede seizoen op rij van de Citizens.

De 22-jarige Isherwood is een 1.95 meter lange verdediger. Isherwood is een vaste waarde bij Jong Zweden. Zoals zijn naam doet vermoeden heeft hij naast Zweedse ook Engelse roots. De linksbenige verdediger werd al op jonge leeftijd door Bayern Munchen opgepikt bij IF Brommapojkarn. In de zomer van 2018 verliet hij Duitsland voor Bradford City. Sinds januari 2019 komt hij uit voor Östersunds FK. Bij die club ligt hij nog tot eind 2022 vast.

Eerder deze week kwam al het nieuws naar buiten dat FC Groningen aast op de handtekening van Stefano Vecchia. De 25-jarige buitenspeler loopt later deze maand uit zijn contract bij IK Sirius. Daarmee kan hij transfervrij de overstap maken naar de Eredivisie.