FC Groningen heeft Willem II speler hoog op verlanglijstje

FC Groningen ziet de komst van Damil Dankerlui wel zitten. Trainer Danny Buijs bevestigde tegenover Dagblad van het Noorden gecharmeerd te zijn van de 23-jarige speler van Willem II.

Mogelijk ziet FC Groningen in Dankerlui de opvolger van Deyovaisio Zeefuik. Die speler staat in de belangstelling van Hertha BSC. Zowel Dankerlui als Zeefuik spelen voornamelijk als rechtsback. “Wij moeten ook onze lijstjes klaar hebben”, aldus Buijs in gesprek met het Dagblad van het Noorden. “Er is een aantal jongens bij ons die in de concrete belangstelling staan, dus dan moet je er rekening mee houden dat ze vertrekken Dankerlui staat ook op het lijstje.”

Het is onbekend of FC Groningen eerst moet verkopen om de transfermarkt op te gaan. Buijs: “Dat is aan Mark-Jan (Fledderus, technisch directeur, red.). Het is ook het lastige aan de markt: haal je nieuwe spelers, omdat je er vanuit gaat dat andere jongens weggaan? Of wacht je tot ze daadwerkelijk weg zijn? Dat heeft ook weer met financiën te maken. Gelukkig hoef ik me daar niet druk om te maken, dat ligt bij Mark-Jan.”