FC Groningen kan Zweeds target definitief vergeten

FC Groningen hoeft niet meer te rekenen op de komst van Thomas Isherwood. De 22-jarige verdediger staat op het punt om een contract te tekenen bij het Duitse SV Darmstadt, zo meldt de Zweedse krant SportExpressen.

Thomas Isherwood werd eerder in verband gebracht met FC Groningen. Het is onbekend of de belangstelling tot het laatste moment nog concreet was. Nu gaat de speler van Zweden onder 21 jaar in de slag in de Tweede Bundesliga. In Duitsland ligt een contract voor 3.5 jaar voor hem klaar. Isherwood beschikt over zowel de Zweedse als Engelse nationaliteit.

Het is niet voor het eerst dat de 1.95 meter lange Isherwood naar Duitsland trekt. Eerder speelde hij in de jeugd van Bayern München. Daar schopte hij het tot het tweede elftal. Via Bradford City belandde hij uiteindelijk bij Östersunds FK. Darmstadt maakt een kleine transfersom over.

FC Groningen is zich al langer aan het oriënteren voor een extra verdediger. De van Fortuna Sittard overgekomen Wessel Dammers voldoet nog niet helemaal, terwijl Ko Itakura na dit seizoen onhoudbaar is. De 23-jarige Itakura wordt voor het tweede jaar op rij gehuurd van Manchester City. De Engelse club wil de Japanse verdediger komende zomer vermoedelijk verkopen. Voor FC Groningen is een permanente overgang financieel geen haalbare kaart.