FC Groningen schakelt door naar jonge Noor

FC Groningen blijft op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Na het afketsen van een transfer van Real Valladolid-aanvaller Marcos André is de blik nu gericht op Noorwegen. Er zou belangstelling bestaan voor de twintigjarige Jörgen Strand Larsen.

De 1.93 meter lange spits speelt nu nog in eigen land voor Sarpsborg FF. Ook is hij een vaste waarde bij Jong Noorwegen. Ondanks dat de aanvaller pas een paar wedstrijden heeft gespeeld op het hoogste niveau in Noorwegen staat hij er goed op in Europa. In het seizoen 2017-2018 speelde hij zelfs al een jaartje in de jeugdopleiding van AC Milan.

FC Groningen heeft wisselende ervaringen met Noorse aanvallers. Erik Nevland was natuurlijk een schot in de roos, terwijl Alexander Sørloth in de Euroborg mislukte. De inmiddels 24-jarige Sørloth werd in de zomer van 2017 voor 450.000 euro verkocht aan FC Midtjylland. Anderhalf jaar later en vele doelpunten verder betaalde Crystal Palace negen miljoen euro. Dit seizoen kroonde Sørloth zich namens  huurling van Trabzonspor tot topscorer van de Turkse Super Lig