FC Groningen switcht van Sparta naar FC Emmen

FC Groningen blijft op zoek naar een aanvallende middenvelder. Abdou Harroui van Sparta Rotterdam wordt niet langer als een realistische optie gezien. Zijn vraagprijs is te gortig, ondanks dat de Jong Oranje speler zelf wel oren heeft naar een transfer. FC Groningen denkt nu aan Nikolai Laursen van FC Emmen.

Sparta Rotterdam dacht aan een transfersom van minimaal 3 miljoen euro. FC Groningen is niet bereid om zoveel geld voor de jeugdinternational op tafel te leggen. Sparta Rotterdam geeft ook geen krimp omdat Harroui in Spangen nog twee jaar onder contract staat. FC Groningen is daarom op zoek naar alternatieven.

Één die opties is nu Nikolai Laursen. Nadat eerder deze transferperiode FC Emmen een flirt had met Sergio Padt, probeert FC Groningen nu wel door te pakken met Laursen. De Deense middenvelder speelt al sinds 2015 in Nederland. Aanvankelijk in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en later bij de eerste selectie. Sinds de zomer van 2019 speelt Laursen bij FC Emmen. Het is nog onbekend hoeveel de 22-jarige Laursen moet kosten.

FC Groningen krijgt volgens Voetbal International straks meer op de transfermarkt te besteden. De transfer van Ajdin Hrustic naar Eintracht Frankfurt is namelijk weer een stuk dichterbij gekomen.