FC Groningen vraagt hoofdprijs voor Matusiwa

Credits: Marco Oomen Fotografie

FC Groningen wil Azor Matusiwa voor de club behouden. In gesprek met Voetbal International stelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus dat de Noordelingen niet willen meewerken aan een transfer van de controlerende middenvelder

De voormalig jeugdspeler van Ajax staat vooral in de belangstelling van een groot aantal clubs in het buitenland. Vooral uit de Franse Ligue 1 zijn veel clubs aan Matusiwa gelinkt. De 22-jarige Matusiwa wordt nadrukkelijk in verband gebracht aan Stade Reims en Girondins Bordeaux. Ook het Duitse FC Augsburg én PSV werden met de middenvelder in verband gebracht.

Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, in gesprek met Voetbal International: “Azor heeft een contract dat nog drie jaar doorloopt. Hij heeft een goed seizoen achter de rug, maar we hebben heel bewust een vierjarige overeenkomst met hem getekend en denken dat hij zich bij Groningen nog prima kan ontwikkelen.” Tegelijkertijd stelde Fledderus wel dat ‘natuurlijk iedereen een prijs heeft’.

De middenvelder speelde in zijn eerste seizoen bij FC Groningen direct 23 competitiewedstrijden in de Eredivisie voordat het vroegtijdig ten einde kwam. Eerder was Matusiwa actief bij Jong Ajax en de tweede helft van 2018-2019 op huurbasis bij De Graafschap. Voor Ajax speelde hij 1 duel in de Eredivisie. Vermoedelijk heeft Ajax bij de transfer van Matusiwa naar FC Groningen een percentage van de transfersom bedongen.