FC Groningen weet Itakura te behouden

Een flinke opsteker voor FC Groningen. Ko Itakura speelt ook komend seizoen voor de Groningers. De Japanse verdediger wordt opnieuw gehuurd van Manchester City. FC Groningen huurde de drievoudig international van Japan ook al de afgelopen anderhalf jaar.

De 23-jarige Itakura is op zijn plek in de Euroborg. Niet voor niets eindigde de Japans international afgelopen seizoen in de verkiezing van beste speler van het jaar nipt achter Deyovaisio Zeefuik en Sergio Padt. “We hebben prima afspraken met Manchester City kunnen maken”, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus in gesprek met RTV Noord. “Ko is weer een jaar verder in zijn ontwikkeling en is voor ons een belangrijke kracht. Hij kent onze manier van trainen en weet wat de trainers van hem verwachten.”

FC Groningen heeft overigens tevergeefs geprobeerd om Itakura definitief over te nemen van Manchester City. Financieel was dit onhaalbaar. Wel is de verwachting dat FC Groningen bij een eventuele toekomstige transfer zal profiteren en een gedeelte kan opstrijken.