FC Groningen wil Sergio Padt behouden

FC Groningen wil er alles aan doen om Sergio Padt aan zich te binden. De dertigjarige doelman loopt na dit seizoen uit zijn contract. Daarmee lonkt een transfervrij vertrek uit de Euroborg. FC Groningen wil dat echter koste wat kost voorkomen. De eerste gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is tegenover Voetbal International erg duidelijk. Fledderus: ‘We zijn ontzettend blij met Sergio en proberen om hem langer in Groningen te houden. Hij is een hele belangrijke speler voor ons, dus we doen er alles aan.’ Padt is al sinds 2014 actief bij FC Groningen. De teller staat op 233 officiële wedstrijden voor de club.

Eerder kwam Padt uit voor de jeugd van Ajax en speelde hij in de eerste elftallen van Go Ahead Eagles en AA Gent. Padt behoorde in 2017 en 2018 regelmatig tot de selectie van het Nederlands Elftal. Tot een debuut kwam het nog niet. FC Emmen probeerde Padt afgelopen zomer te verleiden voor een gevoelige transfer. Zo ver kwam het niet. Mogelijk dat ook Emmen binnenkort een lijntje zal uitgooien.