FC Oss legt middenvelder De Graafschap vast

Credits: Marco Oomen Fotografie

TOP Oss heeft zich versterkt met Matthijs van Nispen. De 22-jarige middenvelder maakt transfervrij de overstap naar Noord-Brabant. Van Nispen had een aflopend contract bij De Graafschap.

Van Nispen speelde nooit voor een andere club dan De Graafschap. Nu verruilt hij het blauw-wit voor het rood-wit van TOP Oss. Daar lag voor de middenvelder een eenjarig contract klaar met een optie voor nog eens een jaar. Technisch directeur Peter Bijvelds op de website van TOP Oss: “Ik denk dat dit het ideale podium is voor Matthijs om zich te ontwikkelen. Ik durf te zeggen dat hij komend seizoen wel eens een revelatie in de eerste divisie zou kunnen worden. Hij is technisch, heeft gevoel voor de ruimte en de absolute wil om het te laten zien.”

Van Nispen: “Het voelt goed, er is dus geen reden om nog langer te wachten met deze beslissing. Ook ken ik een aantal spelers die nu al in Oss actief zijn. Zij waren louter positief. Dat bevestigde het beeld wat ik al had.” Van Nispen speelde het afgelopen seizoen slechts zes minuten voor het eerste van De Graafschap. In Oss komt Van Nispen andere oud-De Graafschap als Lion Kaak en Sjoerd Overgoor tegen.