FC Twente bevestigt komst Luka Ilic

Credits: Marco Oomen Fotografie

FC Twente heeft zich versterkt met Luka Ilic. De 21-jarige middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd van Manchester City. Het Nederlandse voetbal is voor de Servisch jeugdinternational geen onbekend terrein. De afgelopen twee jaar speelde hij op huurbasis bij NAC Breda.

Luka Ilic op de website van FC Twente: “Ik kijk enorm uit naar deze stap. Toen FC Twente onlangs kwam kende ik geen twijfel, een trots gevoel dat een grote club als FC Twente zich meldde. Ik ken de club sinds de tijd dat Dusan Tadic er speelde, ik was nog jong en de wedstrijden waren live in Servië op televisie. Afgelopen jaar bij NAC heb ik ook van Nacho veel gehoord over FC Twente. Afgelopen weken heb ik de wedstrijden live op internet gevolgd en fijne gesprekken met de trainer gehad. Volgende week hoop ik aan te sluiten bij de groep, ik kijk er echt naar uit.”

Technisch directeur Jan Streuer: “Na het vertrek van Giorgi Aburjania wilden we nog graag een linksbenige middenvelder aan de selectie toevoegen. Luka is een talentvolle creatieve voetballer en kan op meerdere posities op het middenveld spelen. Luka kent het Nederlandse voetbal goed, het is mooi dat we hem bij de selectie hebben.”