FC Twente bevestigt komst Ron Jans

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ron Jans is terug op de Nederlandse velden. Na zijn tumultueuze vertrek bij FC Cincinnati gaat de 61-jarige oefenmeester aan de slag bij FC Twente. In de Grolsch Veste is Jans de opvolger van Gonzalo Garcia Garcia wiens aflopende contract niet werd verlengd.

Jans tekende bij FC Twente een eenjarig contract. De oefenmeester in gesprek met de website van FC Twente: ‘Ik kijk uit naar deze uitdaging bij FC Twente. Er wacht hier een grote klus, er moet veel gebeuren, maar ik vind het heerlijk om weer aan de slag te gaan. Afgelopen week heb ik goede gesprekken gehad met Jan Streuer, hij heeft me meegenomen in de plannen van de club. Het is een leuke bijkomstigheid dat ik terug ben in de provincie waar ik geboren ben. De mentaliteit van de mensen in Twente spreekt me erg aan, dat geeft een goed gevoel.”

Jan Streuer, sinds deze maand de nieuwe technisch directeur in de Grolsch Veste: ‘Het is mooi dat we Ron Jans aan de club hebben kunnen binden. De afgelopen dagen hebben we prima gesprekken gevoerd en daaruit bleek uit alles dat Jans heel ambitieus is om FC Twente verder vooruit te sturen. Jans heeft al vele functies op verschillende niveaus vervuld in het betaald voetbal, hij is een enorm ervaren coach die heel goed op de hoogte is van de Eredivisie. We gaan nu aan de slag om de technische staf verder aan te vullen en om de eerste nieuwe spelers naar Enschede te halen. Er ligt veel werk, dat is voor ons allen een mooie uitdaging. We hebben veel vertrouwen in de samenwerking.’

FC Twente werd eerder in verband gebracht met Alexander Zorniger (beschikbaar na vertrek Brondby) en Dick Lukkien (FC Emmen). Ron Jans was eerder werkzaam bij FC Groningen, SC Heerenveen, Standard Luik en PEC Zwolle.