FC Twente haalt Zweedse aanvaller

FC Twente heeft een nieuwe aanvalsleider. Het is Alexander Jeremejeff. De Zweedse aanvaller wordt komend seizoen gehuurd van het Duitse Dynamo Dresden. Voor FC Twente betekent het al weer de zesde versterking van het nieuwe seizoen.

Mocht de 26-jarige aanvaller komend seizoen bevallen dan heeft FC Twente een optie tot koop. Het is onbekend hoeveel geld de aanvaller straks gaat kosten. De oud-speler van Malmö FF en BK Häcken heeft in Dresden nog een contract tot de zomer van 2022. Voordeel voor FC Twente is dat Dynamo Dresden het afgelopen seizoen met Jeremejeff degradeerde uit de Tweede Bundesliga. De 1.92 meter lange Jeremejeff speelde 23 duels en kwam 4 keer tot scoren. Als spits van BK Häcken speelde hij ooit 1 interland voor Zweden.

Voor FC Twente is Jeremejeff al de derde aanvallende versterking die op huurbasis overkomt. Eerder kwamen Václav Cerny (FC Utrecht) en Lazaros Lamprou (PAOK Saloniki) al naar Enschede. Daarnaast wordt ook Danilo Pereira al langere tijd in verband gebracht met een huurtransfer naar de Grolsch Veste.