FC Twente hoopt op komst duo

FC Twente is nog lang niet klaar op de transfermarkt. In de slotdagen van de transfermarkt richt FC Twente haar pijlen op de komst van Halil Dervisoglu en Luka Ilić.

“We zijn met alle partijen in gesprek, maar het is nog niet rond. Het zijn jongens die ons meer creativiteit geven”, aldus Streuer in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dervisoglu verruilde in januari nog Sparta Rotterdam voor het Engelse Brentford. Daar wist de twintigjarige aanvaller in de Championship nog geen basisplaats te verkrijgen. Streuer: “Hij kan op alle posities voorin uit de voeten en wij denken dat hij ook op 10 kan spelen.”

Ilic staat onder contract bij Manchester City. The Citizens betaalden eerder miljoenen aan Rode Ster Belgrado. Ook Ilic is al een bekende van Nederland. Hij speelde vorig jaar in de Keuken Kampioen Divisie bij NAC Breda. Ilic staat te boek als een echte nummer tien. FC Twente heeft de Servier er dan ook graag bij.

Eerder werd FC Twente ook in verband gebracht met Pelle van Amelsfoort. Dat is vooralsnog geen optie. De aanvallende middenvelder is momenteel actief bij het Poolse Cracovia Krakau. Met die club won hij afgelopen seizoen de Poolse beker. De 24-jarige Van Amelsfoort kwam dit seizoen in alle zes de competitieduels in actie.