FC Twente huurling wil terug naar Griekenland

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Twente lijkt op korte termijn afscheid te gaan nemen van huurling Lazaros Lamprou. De Griekse buitenspeler heeft de hoge verwachtingen in Enschede niet waar kunnen maken. Lamprou komt niet voor in de plannen van trainer Ron Jans en lijkt dan ook terug te keren naar PAOK Saloniki.

Bij de midweekse speelronde zit Lamprou nog gewoon bij de selectie. Daarna lijkt hij de deur van zijn tweede Nederlandse avontuur dicht te trekken. Lamprou had gehoopt op meer speeltijd maar Jans ziet dat er voorlopig niet van komen. FC Twente draait goed in de Eredivisie en Jans ziet geen reden om te wisselen. En dat doet pijn voor Lamprou. De Griekse aanvaller kwam met hoge verwachtingen naar de Grolsch Veste. Hij kreeg afgelopen zomer bij zijn komst zelfs rugnummer tien toebedeeld. Trainer Ron Jans geeft echter de voorkeur aan Queensy Menig. In de zeven invalbeurten die Lamprou dit seizoen kreeg, kon hij echter niet imponeren.

“Het is zeker niet zo dat er al een overeenkomst is”, zegt Jan Streuer, de technisch directeur van FC Twente in Tubantia. “De druk ligt ook niet bij ons, want hij hoeft niet weg. In principe ben ik er geen voorstander van om spelers al na een half jaar te laten gaan. Het verzoek is van zijn zaakwaarnemer gekomen, omdat Lazaros meer wil spelen. Daar heb ik begrip voor, maar omdat het elftal goed draait, is dat lastig. Van mij hoeft hij zeker niet weg, het is totaal geen lastige jongen, maar de kans bestaat wel dat hij gaat.”

De inmiddels 22-jarige Lamprou maakte in het seizoen 2018-2019 indruk bij Fortuna Sittard. Lamprou keerde terug naar de Griekse topclub PAOK Saloniki maar kwam daar te weinig aan spelen toe. FC Twente moest dit seizoen uitkomst bieden maar ook daar is het niet gelukt. Lamprou ligt nog tot de zomer van 2023 in Thessaloniki vast. FC Twente is niet van plan om een vervanger voor Lamprou aan te trekken.