FC Twente huurt Kik Pierie van Ajax

Kik Pierie lijkt komend seizoen weer minuten te gaan maken in de Eredivisie. Ajax verhuurt de negentienjarige verdediger komend seizoen namelijk aan FC Twente.

“Ik ben ontzettend blij dat ik komend seizoen voor FC Twente mag uitkomen. Het is natuurlijk een mooie grote club. Ik hoop dat ik hier een goed seizoen speel en iets kan betekenen voor de ploeg. Ik heb ontzettend veel zin om de 27e voor het eerst met de jongens op het veld te staan”, aldus Pierie weten op de website van FC Twente.

Technisch directeur Jan Streuer van Twente: “Kik Pierie is een linker centrale verdediger, die verdedigend zijn mannetje staat, maar ook opbouwend sterk is. Hij heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al meer dan tachtig wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Vorig jaar speelde hij in Jong Ajax, bij FC Twente wil hij weer op het hoogste niveau, in de Eredivisie, acteren. We krijgen met zijn komst in de verdediging de zaakjes al aardig ingevuld.”

Ajax betaalde vorig jaar zomer nog vijf miljoen euro voor Pierie aan SC Heerenveen. In zijn eerste seizoen kwam Pierie niet in de Eredivisie in actie. Wel speelde hij geregeld met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.