FC Twente krijgt geld bij toekomstige transfer Danilo

FC Twente weet de weg naar Amsterdam goed te vinden. De Tukkers huurden afgelopen seizoen Noa Lang van Ajax. Komend seizoen zal er minimaal één speler op huurbasis in de Grolsch Veste spelen.

De Braziliaan Danilo maakt namelijk op huurbasis de overstap van Amsterdam naar Enschede. De 21-jarige aanvaller werd twee jaar geleden door Ajax gekocht van Santos. Komend seizoen wordt voor Danilo cruciaal. Hij ligt namelijk tot de zomer van 2022 onder contract bij Ajax. Het wordt dus volgend jaar zomer verlengen of verkopen voor Danilo. Bij dat laatste zal FC Twente ook aan de transfer verdienen.

Technisch directeur Jan Streuer van FC Twente bevestigde tegenover TC Tubantia dat zijn club een doorverkooppercentage zal ontvangen wanneer Danilo wordt verkocht. Het huren van de 21-jarige Danilo is dan ook in meerdere opzichten interessant.  Huren heeft voor Streuer niet de voorkeur maar dat is nu eenmaal de situatie waarin zijn club zich bevindt. Streuer: “Wij hebben op dit moment maar één doel en dat is een goede selectie samenstellen, waarmee we niet in de problemen komen. En als wij die kwaliteit binnen willen halen, dan hebben we geen andere keus. Wij kunnen geen transfersommen of hoge salarissen betalen, dus zullen we het op deze manier moeten doen.”

Pas wanneer de selectie staat wil Streuer naar de toekomst kijken. “Straks, in september, als onze huidige selectie staat, gaan we naar de toekomst kijken. We hebben dan bijna een jaar de tijd om te gaan werken aan een groep, waarin voor de club wel waarde zit. Daar willen en moeten we uiteindelijk ook naar toe.”