FC Twente loopt blauwtje bij Preud’homme

Credits: Marco Oomen Fotografie

FC Twente heeft tevergeefs geprobeerd Michel Preud’homme te verleiden voor een terugkeer naar Enschede. De Belgische cotnract Het Laatste Nieuws stelt stelt dat de Tukkers hun voormalig coach hebben benaderd voor hun trainersvacature. De oud-doelman heeft vriendelijk bedankt.

Preud’homme heeft nog een doorlopend contract als coach van Standard Luik. Zijn toekomst in Luik is echter allerminst zeker. Met hierdoor heeft FC Twente geprobeerd Preud’homme te verleiden voor een nieuw dienstverband. Volgens Het Laatste Nieuws zou Preud’homme de nieuwe trainer kunnen worden maar ‘carte blanche’ krijgen om FC Twente technisch te reorganiseren. Preud’homme was volgens de Belgische krant gecharmeerd maar heeft hij ook aangegeven nog een contract te hebben met Standard Luik.

FC Twente zit zonder technische leiding na het vertrek van zowel trainer Gonzalo Garcia als technisch directeur Ted van Leeuwen. Preud’homme was eerder in het seizoen 2010-2011 trainer in de Grolsch Veste. Met FC Twente won hij de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker. Op de slotdag van de competitie verspeelde FC Twente in de Amsterdam ArenA de titel aan Ajax. Preud’homme ging vervolgens naar Al-Shabab uit Saoedi-Arabië.