FC Twente moet op zoek naar algemeen directeur

FC Twente moet op zoek naar een nieuwe algemene directeur. Paul van der Kraan heeft besloten na dit seizoen te vertrekken. De 67-jarige Van der Kraan is sinds begin 2019 in Enschede actief. Daarmee komt er een einde aan een dienstverband van bijna twee jaar.

Van der Kraan op de website van FC Twente: “Laat ik beginnen te zeggen dat het een ontzettende moeilijke keuze is geweest. FC Twente en ik wisten dat mijn aanstelling voor maximaal een paar jaar zou zijn en ik heb de pensioengerechtigde leeftijd. Ik keer nergens meer terug in een fulltime functie. In de bijna twee jaar dat ik hier nu werkzaam ben, heb ik FC Twente ervaren als een hele fijne club, met keihard werkende collega’s. Collega’s die het niet bepaald gemakkelijk hebben gehad. Ik ben onder de indruk geraakt van de betrokkenheid van de regio. Ik ervaar dagelijks de unieke hartverwarmende steun van supporters en sponsoren. Iedereen is ontzettend betrokken. Ik ga dat straks ongetwijfeld missen. Het is fijn dat de club sportief de stijgende lijn heeft ingezet en ik heb er alle vertrouwen in dat dat de komende jaren zal worden voortgezet.”

“Financieel gaat het ook weer beter, ingezet met het herstructureringsplan dat samen met de geweldige steun van de ’Noabers’, ’Ambassadeurs’ en de gemeente Enschede is gemaakt”, zo gaat Van der Kraan verder. “Het is jammer dat we door de uitbraak van het coronavirus de aanvankelijk goede cijfers moeten bijstellen. Dit is echter niet alleen wat geldt voor FC Twente, dit geldt voor het hele betaald voetbal en bijna alle andere branches. Ik weet zeker dat FC Twente ook deze moeilijke tijd overleeft. Ik blijf me tot aan het eind van dit seizoen volledig inzetten voor de club, waarbij ik de hoop niet opgeef dit seizoen nog een volle Grolsch Veste mee te maken.”

Eerder was Van der Kraan werkzaam bij onder andere Vitesse, Fortuna Sittard en FC Den Bosch. Het is onbekend of FC Twente al iemand op het oog heeft. Met Jan Streuer heeft FC Twente ook een technisch directeur van de pensioengerechtigde leeftijd. Streuer is 69 jaar.