FC Twente: Necid kandidaat, Van Rhijn geen optie

Credits: Marco Oomen Fotografie

Het zijn drukke tijden voor technisch directeur Jan Streuer van FC Twente. De selectie van de Tukkers is nog verre van compleet. Volgens RTV Oost zal er snel nieuws komen.

Streuer verwacht op ‘hele korte termijn’ een aantal spelers te kunnen presenteren. En die heeft FC Twente absoluut nodig om volgend seizoen niet in een degradatiestrijd terecht te komen. De offensieve linksback Gijs Smal kwam al transfervrij over van FC Volendam maar dat is nog lang niet genoeg. Hoewel de naam van Ricardo van Rhijn aan FC Twente wordt gelinkt is de speler geen optie. De rechtsback zit zonder club nadat zijn contract bij SC Heerenveen afliep. “Maar hij wordt het niet”, aldus Streuer in gesprek met RTV Oost. “In Van Rhijn hebben we nooit belangstelling getoond.”

De dertigjarige Thomas Necid zou best wel eens de nieuwe aanvalsleider kunnen worden. Necid heeft een aflopende verbintenis bij ADO Den Haag. Het is echter onbekend of de oud-aanvaller van Slavia Praag, CSKA Moskou en Bursaspor de topkandidaat is. Streuer: “We hebben een hele lijst.”