FC Twente raakt Nakamura jaar eerder kwijt

FC Twente neemt deze zomer afscheid van Keito Nakamura. De Japanse aanvaller werd vorig jaar voor twee seizoenen gehuurd van Gamba Osaka. De Tukkers melden nu dat die huurovereenkomst voortijdig ten einde komt. Nakamura vervolgt zijn loopbaan in de Belgische Pro League bij STVV uit Sint-Truiden.

De twintigjarige aanvaller maakte in de beginfase van het seizoen 2019-2020 indruk. Hij scoorde vier keer, daarna belandde hij langzaam op een zijspoor en waren speelminuten spaarzaam. Nakamura op de website van FC Twente: “In overleg met de clubs is besloten mijn contract bij FC Twente te beëindigen. Hoewel ik maar één seizoen voor FC Twente heb gespeeld, voelde ik me hier elke dag gelukkig en geloofde ik dat ik gestaag groeide als voetballer. Ik ben er trots op dat ik mijn carrière in Europa bij FC Twente kon beginnen. De steun die ik hier gekregen heb waardeer ik erg en FC Twente zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben. Ik wil iedereen bij FC Twente bedanken en heel veel succes wensen in het nieuwe seizoen.”

Nakamura heeft daarmee zijn belofte slechts deels kunnen inlossen. Bij STVV, de nummer twaalf van België, krijgt de buitenspeler de kans zijn Europese loopbaan nieuw leven in te blazen. STVV heeft met Daniel Schmidt,  Ko Matsubara, Tatsuya Ito en Yuma Suzuki al een flink aantal Japanse spelers onder contract staan. Bij STVV hoopt Nakamura een plekje in de selectie van Japan voor de Olympische Spelen veilig te stellen. De Olympische Spelen vinden in 2021 plaats in Tokio.