FC Twente vindt in ervaren Streuer nieuwe TD

Credits: Marco Oomen Fotografie

FC Twente heeft weer een technisch directeur. Na het vertrek van Ted van Leeuwen en later trainer Gonzalo Garcia leek FC Twente af te stevenen op een technische terugval. Met Jan Streuer heeft FC Twente nu tijdelijk een vervanger in huis. Streur blijft namelijk maximaal voor een jaar in dienst.

Algemeen directeur Paul van der Kraan op de website van FC Twente: “We zijn verheugd dat we in de persoon van Jan Streuer een nieuwe technisch directeur hebben gevonden. Op verzoek van zowel Jan als de club betreft het een contract voor maximaal een jaar. Met zijn jarenlange ervaring in de (internationale) scouting en het technisch management van clubs in binnen- en buitenland denken we met hem de juiste man in huis te hebben gehaald. De gesprekken die we met elkaar hebben gevoerd hebben die indruk nog eens bevestigd. Ik ken hem uiteraard goed uit de tijd bij Vitesse en ik heb veel vertrouwen in een hernieuwde samenwerking. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat hij ooit bij FC Twente zijn profloopbaan begon.”

Jan Streuer: “Het is voor mij heel bijzonder om terug te keren in de regio en voor een jaar aan de slag te gaan bij de club waar ik mijn betaald-voetbal-carrière ooit begon. Ik hoop met mijn ervaring bij te dragen aan de nieuwe stap van FC Twente richting de toekomst. De afgelopen periode heb ik diverse gesprekken gevoerd met de clubleiding en ik weet wat ons de komende tijd te wachten staat. De aanstelling van de nieuwe trainer en het samenstellen van een representatieve selectie voor het komend seizoen hebben de hoogste prioriteit. Er is een hoop werk te doen. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan.”

Met de 69-jarige Jan Streuer haalt FC Twente een enorm ervaren kracht in huis. Na een actieve periode bij FC Twente, FC Groningen, MVV, FC Utrecht en het Belgische Harelbeke begon zijn trainersloopbaan. Allereerst bij FC Utrecht in de rol van trainer. Daarna volgden Vitesse (Hoofd Scouting en later Manager Voetbalzaken), Shakter Donetsk (Directeur Scouting en Technisch Adviseur). In totaal zou hij bij de Oekraïense topclub acht jaar werken.