FC Twente wil in gesprek met Eljero Elia

Credits: Marco Oomen Fotografie

FC Twente heeft zich officieel gemeld bij Eljero Elia. De buitenspeler wil na een Turks avontuur graag een nieuwe uitdaging aangaan. FC Twente ziet de rentree van de oud-international naar de Grolsch Veste wel zitten.

De 33-jarige aanvaller heeft een aflopende verbintenis bij Istanbul Basaksehir. Elia weigert zijn aflopende contract in Turkije te verlengen, hierop besloot Basaksehir hem de afgelopen weken buiten de selectie te laten. Nu doet FC Twente een toenaderingspoging hem weer terug naar de Eredivisie te halen. Eljero Elia heeft te kennen gegeven na het lopende seizoen in de Super Lig met FC Twente in gesprek te willen.

FC Twente is niet de enige club die belangstelling heeft in de oud-speler van onder andere Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton en Feyenoord. Zo is er voor de oud-international ook belangstelling van Sivasspor en een handvol andere clubs. Elia was tussen 2009 en 2011 ook al actief voor FC Twente.

Ondertussen wordt FC Twente in Australische media in verband gebracht met Daniel Arzani. De 21-jarige speler stond ooit te boek als een groot talent en staat onder contract bij Manchester City. Door blessures stokte diens ontwikkeling de afgelopen jaren. Nu wil Arzani zijn loopbaan nieuw leven inblazen. Naast FC Twente wordt ook NAC Breda aan hem gelinkt.  De in Iran geboren Arzani speelt al zes keer voor het nationale team van Australië.