FC Utrecht en Emanuelson in gesprek over nieuw contract

FC Utrecht is in gesprek met Urby Emanuelson over een nieuwe verbintenis. De routinier zag vorige week zijn contract in de Domstad aflopen en is dus eigenlijk transfervrij. Beide partijen hebben de intenties om echter alsnog tot een akkoord te komen.

De 34-jarige Emanuelson traint al weer mee met de selectie van John van den Brom. De zeventienvoudig international ligt uitstekend in de groep en kan met al zijn routine ook de jongelingen iets bijbrengen. Vorig seizoen kwam Emanuelson tot dertien duels voor FC Utrecht. De linkspoot speelde zelfs nog als rechter centrale verdediger. Zijn rugnummer van afgelopen seizoen, nummer 28, is nog altijd vrij.

Bahebeck of een andere aanvaller?

Ook voor Jean-Christophe Bahebeck staat volgens het Algemeen Dagblad de deur voor een langer verblijf nog op een kiertje. De 27-jarige aanvaller had een behoorlijk salaris in Utrecht. Met het vrijgekomen geld van de Franse aanvaller kan FC Utrecht ook zo maar beslissen om die vrijgevallen positie anders in te vullen. Mihoun Mahi (FC Zurich) wordt nog altijd gelinkt aan Utrecht. Het is onbekend of de oud-speler van FC Groningen iets voelt voor een terugkeer naar de Eredivisie.

Wie zeker niet naar FC Utrecht komt is Cyriel Ngonge (20). De Belgische aanvaller speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Jong PSV. De aanvaller van Club Brugge maakte indruk maar PSV besloot de koopoptie niet te lichten. Ngonge is financieel niet haalbaar voor Utrecht.