FC Utrecht heeft lijstje opvolgers Klaiber klaar

FC Utrecht nadert een verkoop van Sean Klaiber naar Ajax. Het wordt voor de Domstedelingen de duurste uitgaande transfer van een eigen jeugdproduct. Die stond lange tijd op naam van Bart Ramselaar naar PSV (4.5 miljoen). Klaiber gaat daar ruim over heen.

Met 22-jarige Giovanni Troupée heeft de club al een rechtsback met Eredivisie ervaring in huis. Toch gaat het ambitieuze FC Utrecht ook nog de transfermarkt op. Volgens De Telegraaf prijken Glenn Bijl (FC Emmen), Tobias Pachonik (VVV Venlo) en Joshua Brenet (Hoffenheim) op het verlanglijstje. Pachonik werd eerder deze transferperiode ook al aan FC Utrecht gelinkt.

De 25-jarige Glenn Bijl geldt als de duurste optie. Hij zou naar verluidt 2 miljoen euro moeten kosten. FC Utrecht denkt de vraagprijs nog te kunnen drukken. De eveneens 25-jarige Pachonik zou tussen de 1 miljoen en 1.5 miljoen euro kosten. De Duitser zou niet onwelwillend tegenover een transfer naar Utrecht staan. VVV Venlo zou het geld ook goed kunnen gebruiken.

Tot slot is daar de 26-jarige Brenet. Hij zit op een dood spoor bij Hoffenheim. Hij kwam dit seizoen één keer tijdens de blessuretijd als invaller in de Bundesliga in actie. Ook kreeg hij speeltijd in het DFB-pokal treffen tegen Chemnitzer FC in actie. Hoffenheim wil af van Brenet. De grote vraag is echter of Brenet bereid salaris in te leveren om bij FC Utrecht aan de slag te gaan. Afgelopen seizoen verhuurde Hoffenheim de verdediger aan Vitesse.