FC Utrecht houdt Hoogma en haalt Bergström terug

Credits: Marco Oomen Fotografie

Nieuws uit de Domstad. FC Utrecht haalt de verhuurde Emil Bergström terug naar de Galgenwaard. De Zweedse verdediger verlengde zijn contract en krijgt komend seizoen een nieuwe kans in de eerste selectie. Ook basiskracht Justin Hoogma blijft een jaar langer aan de Utrechtse club verbonden.

De 22-jarige Justin Hoogma kwam in de zomer van 2019 op huurbasis over van het Duitse TSG 1899 Hoffenheim. De oud-speler van Heracles Almelo groeide in korte tijd uit tot één van de sterkhouders van het elftal van John van den Brom. FC Utrecht en Hoffenheim kwamen dan ook snel tot een akkoord over een verlenging van de huurovereenkomst. Hoffenheim ziet dat speelminuten in de Eredivisie de verdediger goed doen.

Technisch directeur Jordy Zuidam over Hoogma op de website van FC Utrecht: “Justin was afgelopen seizoen een vaste waarde in het elftal. Hij heeft laten zien een meerwaarde te zijn met zijn voetballend vermogen, coaching en verdedigende kwaliteiten. We willen verder bouwen op hetgeen afgelopen seizoen is neergezet, dus we zijn er blij mee dat Justin onze selectie ook in het seizoen 2020/2021 versterkt.”

Bergström terug in de Domstad

Mogelijk dat Hoogma een duo gaat vormen met Emil Bergström. De 27-jarige verdediger uit Zweden zette vandaag zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2022. Bergström had bij FC Utrecht nog een contract tot 2021. Het afgelopen seizoen werd de Zweedse verdediger verhuurd aan de Zwitserse topclub FC Basel. Dat was geen groot succes. In de Zwitserse Super League kwam hij tot 575 minuten verdeeld over 8 duels. Ook kreeg hij speelminuten in de Europa League.

“We hebben de afgelopen periode intensief met Emil en zijn zaakwaarnemer gesproken en zijn blij dat we zijn contract met een jaar hebben kunnen verlengen”, aldus technisch directeur Jordy Zuidam. “Hij gaf in die gesprekken direct aan dat hij voor zijn kans wilde gaan bij FC Utrecht, vanaf de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waardoor Emil voor het einde van de Zwitserse Super League al bij ons kan aansluiten. Met zijn specifieke verdedigende kwaliteiten, zijn karakter en de bijbehorende winnaarsmentaliteit past hij goed bij de club en voegt hij extra waarde toe aan de selectie. We zijn blij dat de samenwerking met een jaar is verlengd en we hem weer mogen verwelkomen in Utrecht.”

FC Utrecht had dringend behoefte aan defensieve versterking. De 33-jarige Willem Janssen lijkt door een knieblessure voorlopig nog wel even uit de roulatie. In de laatste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 speelde Van den Maarel nog als centrale verdediger naast Hoogma. Met Bergström krijgt Van den Brom weer de beschikking over een echte centrale verdediger.