FC Utrecht huurt Arzani van Manchester City

Credits: Marco Oomen Fotografie

Daniel Arzani speelt komend seizoen in de Eredivisie. De 21-jarige aanvaller wordt door FC Utrecht gehuurd van Manchester City. Het nieuws hing al geruime tijd in de lucht.

Arzani staat nog altijd in de geschiedenisboeken van het Australische voetbal. Hij is de jongste WK-deelnemer aller tijden. Het leverde hem als speler van Melbourne City FC de nodige interesse op. Het was uiteindelijk Manchester City die met hem aan de haal ging en de afgelopen jaren verhuurde aan de Schotse topclub Celtic. In Glasgow kwam hij mede door blessures nauwelijks in actie. Nu hoopt Arzani in de Domstad zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.

Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht: “Hij speelt met veel lef en heeft power in zijn acties, dat past bij onze club en supporters. We volgen Daniel al vanaf zijn tijd bij Melbourne City, waar hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal maakte. Lang leek hij onhaalbaar voor ons, maar deze transferperiode konden we eindelijk toeslaan. Ik ben blij dat hij nu eindelijk hier in Stadion Galgenwaard staat om een krabbel onder het huurcontract te zetten. We kijken ernaar uit hem in het jubileumseizoen in het shirt van FC Utrecht te zien spelen.”