FC Utrecht legt jongen uit eigen stad vast

Fotocredits: FC Utrecht

USV Hercules moet voor de tweede keer in korte tijd een speler afstaan aan een profclub. De Derde Divisie-club uit Utrecht ziet namelijk Tim Pieters terugkeren naar FC Utrecht. De achttienjarige aanvaller speelde eerder al in de jeugd voor FC Utrecht. Dit seizoen maakte hij in de Derde Divisie genoeg indruk voor een terugkeer.

Voor Pieters lag er in de Galgenwaard een contract voor een seizoen klaar met een optie op nog eens een seizoen. In eerste instantie zal Pieters gaan uitkomen voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

“Bij USV Hercules heeft Tim zich na zijn terugkeer aldaar erg goed ontwikkeld”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. “Hij is intelligent en maakt goed gebruik van de ruimtes op het veld. Bovendien heeft hij een goede snelheid, dribbel en passeeractie in huis. Hij is tweebenig en kan daardoor op beide flanken uit de voeten, maar kan ook in de spits spelen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de volgende stappen kan zetten bij Jong FC Utrecht. Het is mooi om een jongen uit de stad deze kans te geven.”

“In de eerste plaats is de overgang van Tim Pieters naar FC Utrecht, die een halfjaar geleden zijn debuut voor Hercules in de 3e Divisie maakte, hartstikke mooi voor hemzelf én een beloning voor zijn inzet. Voor Hercules is de overgang tevens weer een bevestiging van de kwalitatief goede jeugdopleiding waar jonge talenten de kans krijgen zich op top amateur niveau te bewijzen. Een kwalificatie die ook de betaald voetbal organisaties niet is ontgaan “, aldus Technisch Manager en toekomstig Hercules Hoofdtrainer, René van der Kooij.

Eerder deze maand werd al bekend dat USV Hercules verdediger Lynden Leidsman zou kwijtraken aan Telstar. De 20-jarige verdediger speelde eerder in de jeugd van Feyenoord, De Graafschap en Almere City. Bij USV Hercules spelen oud-profs als Ralph Hovestad en Jeffrey Vlug.