FC Utrecht opent aanval op Nederlandse top

Credits: Marco Oomen Fotografie

Het is FC Utrecht menens. De Domstedelingen willen in 2020-2021 de strijd aangaan met Ajax, AZ, PSV en Feyenoord. In dat perspectief moet ook de komst van Eljero Elia worden gezien.

De 33-jarige Elia leek lange tijd voor te sorteren op een terugkeer naar zijn oude club ADO Den Haag of FC Twente. Ook FC Groningen, Standard Luik en een handvol andere buitenlandse clubs klopten aan. Het is echter FC Utrecht dat met Elia aan de haal gaat. De aanvaller komt transfervrij over van de Turkse kampioen Istanbul Basaksehir.

“Eljero is een speler die in heel Europa zijn sporen heeft verdiend”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij heeft prijzen gepakt in Nederland, Turkije en Italië en wil nu graag succesvol zijn als speler van FC Utrecht. Eljero speelt attractief, aanvallend, met branie en koppelt dynamiek en acties aan rendement in de vorm van doelpunten en assists. We zijn er blij mee en trots op dat we Eljero voor twee seizoenen aan ons hebben verbonden.”

Er keert daarmee opnieuw een oud-international terug naar de Eredivisie. En wat voor één! Elia speelde 30 interlands voor het Nederlands Elftal. Hij kwam uit voor ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton en Feyenoord. In 2017 trok hij na het kampioenschap met Feyenoord naar Turkije. FC Utrecht legde deze week ook al Mimoun Mahi van FC Zurich vast. Ook hoopt het op Ricky van Wolfswinkel.