‘Feyenoord aast opnieuw op Colombiaan’

Feyenoord lijkt opnieuw toe te willen slaan in Colombia. Volgens diverse Colombiaanse bronnen heeft Feyenoord belangstelling voor de 22-jarige Andrés Colorado.

Colorado is eigendom van het kleine Cortuluá, dat uitkomt op het tweede niveau van Colombia. Het afgelopen jaar speelde hij echter op huurbasis voor topclub Deportivo Cali. Daar maakt de defensieve middenvelder een uitstekende indruk. Zowel in de Colombiaanse competitie als in de Copa Sudamericana. Dat heeft nu, volgens Colombiaanse bronnen, zelfs de interesse van Feyenoord getrokken. Er is echter ook interesse van Anderlecht en een nog onbekende MLS club.

Het zou niet voor het eerst zijn dat Feyenoord zich begeeft op de spelersmarkt in Zuid-Amerika. Er lijkt duidelijk een trendbreuk zichtbaar in Rotterdam-Zuid. Lange tijd bleven aankopen uit dat continent achter. De afgelopen jaren bewijzen Luis Sinisterra en Marcos Senesi dat Feyenoord ook in Zuid-Amerika succesvol kan speuren naar talent.

Aan de andere kant kan de interesse van Feyenoord in Colorado ook gebruikt worden om de transferprijs op te drijven. Feyenoord heeft met Leroy Fer al een controlerende middenvelder die nog een aantal jaar vast ligt. Daarnaast heeft men ook nog de jongelingen Wouter Burger en Jordy Wehrmann onder contract. Die laatste heeft wel een aflopende verbintenis. Berichten uit Colombia melden echter dat Colorado ook als centrale verdediger kan spelen. Voor die positie lopen de contracten van Botteghin en Van Beek af.