Feyenoord bevestigt komst Conteh

Feyenoord heeft zich zoals verwacht versterkt met Christian Conteh. De 20-jarige aanvaller komt over van FC St. Pauli. Conteh tekende in Rotterdam-Zuid een contract tot de zomer van 2024.

Conteh had bij de tweede club van Hamburg nog een contract tot deze zomer. Nu maakt hij transfervrij de overstap naar De Kuip. Omdat het gaat om een buitenlandse transfer zal Feyenoord wel een hoge opleidingsvergoeding moeten betalen. Conteh speelt sinds 2017 bij St. Pauli. Dit seizoen ging de rappe buitenspeler als een komeet. Conteh scoort bij zijn debuut direct tegen de later kampioen Arminia Bielefeld. Conteh, die de Duitse nationaliteit heeft maar Ghanese roots, werd zelfs opgeroepen voor Duitsland Onder 20. Na zeven duels bij St. Pauli stopte diens ontwikkeling door een zware blessure.

‘We houden Conteh al een tijdje in de gaten,’ vertelt Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, op de website van zijn club. ‘Hij is razendsnel, heeft een goede actie en is iemand die achter de linies voor een flinke dosis gevaar kan zorgen. Deze jongen heeft veel potentie, en we willen hem dan ook de tijd, ruimte en aandacht geven om die verder te ontwikkelen.’