Feyenoord bevestigt komst Uros Spajíc

Feyenoord heeft haar selectie rond. Vandaag kondigt het de komst aan van Uros Spajíc. De Servische verdediger wordt zoals verwacht voor een seizoen gehuurd van het Russische FK Krasnodar. Daarmee heeft Dick Advocaat zijn gewenste extra centrale verdediger binnen.

Na het vertrek van Jan-Arie van der Heijden, wiens contract niet werd verlengd, was Feyenoord op zoek naar een extra backup voor Eric Botteghin. Afgelopen weekend speelde Geertuida, normaal gesproken de rechtsback, bij een schorsing van Botteghin op die positie. Aanvankelijk was het vizier gericht op Edgar Ié. De Portugese verdediger werd afgelopen seizoen al gehuurd van Trabzonspor, maar hij lijkt voor zijn kans in Turkije te gaan.

De 27-jarige Uros Spajíc werd vorige week door Krasnodar aan Feyenoord aangeboden. Daarmee werd de Servisch international direct de topprioriteit. “Het is bekend dat we graag nog een centrale verdediger wilden toevoegen aan de selectie”, aldus technisch directeur Frank Arnesen op Feyenoord.nl. “Met de komst van Uros Spajic is dat gelukt én voegen we niet alleen een extra optie, maar ook extra ervaring toe aan de achterste linie van de groep.”

Spajíc is weer helemaal hersteld van een enkelblessure die hem maandenlang uit de roulatie hield. Na zijn herstel bleek de verdediger overbodig omdat Krasnodar al over het maximale aantal buitenlanders beschikt. Toch wil Krasnodar de verdediger nog niet verkopen. Eerder kwam hij uit voor Rode Ster Belgrado, Toulouse, Anderlecht en sinds 2018 voor Krasnodar.

De selectie van Feyenoord is hiermee compleet. Eerder deze transferperiode legde Feyenoord al Mark Diemers, Christian Conteh, Bryan Linssen en João Carlos Teixeira vast. Daarnaast werd Francesco Antonucci gecontracteerd maar direct weer verhuurd aan FC Volendam.