Feyenoord bindt Kökcü tot zomer van 2025

Feyenoord heeft een principe-akkoord bereikt met Orkun Kökcü over de verlenging en opwaardering van zijn contract. De middenvelder staat door zijn nieuwe verbintenis straks tot de zomer van 2025 in Rotterdam-Zuid onder contract.

De negentienjarige Kökcü stond in de belangstelling van een groot aantal buitenlandse clubs. De middenvelder onderhandelde echter al lange tijd met Feyenoord over een nieuwe verbintenis. Makkelijk ging dat echter niet. Tot twee keer toe ketsten de onderhandelingen af. Feyenoord en Orkun Kökcü hebben elkaar nu alsnog gevonden en verlengt zijn tot 2023 lopende verbintenis nu tot 2025. Het betekent dat de middenvelder met Turkse roots nu tot de beter betaalde spelers in de selectie gaat behoren. Aanvoerder Steven Berghuis blijft de grootverdiener.

Kökcü maakte in 2018 zijn debuut voor Feyenoord. In april 2019 volgde een nieuw contract. Nu ruim een jaar later is Kökcü definitief doorgebroken. De middenvelder was een vaste waarde onder Dick Advocaat. Technisch directeur Frank Arnesen is op Feyenoord.nl dan ook zeer verheugd met de nieuwe deal: ‘Orkun heeft zich het afgelopen seizoen enorm goed doorontwikkeld en in zijn nog jonge loopbaan al grote stappen gezet. Daarvoor willen we hem graag belonen. We hebben er alle vertrouwen in dat die ontwikkeling zich de komende jaren voort zal zetten. Bovendien is het voor ons heel mooi dat we zo’n talentvolle speler langer aan ons weten te binden.’