Feyenoord denkt aan Turks international als nieuwe spits

Feyenoord wil zich in de winterse transferperiode versterken met een aanvaller. Volgens diverse bronnen, waaronder het Algemeen Dagblad en Feyenoord Transfermarkt, is hiervoor Cenk Tosun in beeld. Bozenik is nog wel enige tijd uit de roulatie, terwijl Nicolai Jorgensen nog hopeloos uit vorm is.

De Turks international zit op een dood spoor bij Everton. Dit seizoen kwam hij als invaller slechts 32 minuten binnen de lijnen, en dat ook nog eens verdeeld over vier duels. De 29-jarige aanvaller hoopt dan ook dat de Toffees medewerking verlenen aan een winters vertrek. Dat betekent niet dat Feyenoord direct op poleposition staat. Feyenoord is namelijk lang niet de enige club die in Tosun interesse heeft. Bij een mogelijk huurdeal naar Rotterdam-Zuid zal ook Everton een gedeelte van het salaris moeten betalen.

Cenk Tosun is geboren in Duitsland. Zijn eerste stappen in het betaald voetbal zette hij bij Eintracht Frankfurt. Gaziantepspor bood hem in 2011 de kans in Turkije. Na drie jaar trok hij naar de Turkse topclub Besiktas. Daar maakte hij een grote indruk. Vele goals later volgde begin 2018 de transfer naar Engeland. Everton betaalde maar liefst 22,5 miljoen euro. Bij Everton was hij echter nooit een succes. Vorig jaar verhuurde Everton hem aan Crystal Palace. Daar raakte hij al snel zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Inmiddels is de 45-voudig international van Turkije weer helemaal hersteld. Tosun hoopt zich snel te revancheren. Feyenoord biedt hem net als vorig seizoen Oğuzhan Özyakup die kans. Tegelijkertijd zal ook een terugkeer naar Turkije lonken. Tosun zou zich echter nog liever willen bewijzen in de Premier League of Bundesliga.