‘Feyenoord dreigt Leroy Fer kwijt te raken’

Feyenoord moet vrezen voor een vertrek van Leroy Fer. De ervaren middenvelder keerde vorig jaar zomer terug in Rotterdam-Zuid om weer fit te raken. Dat lukte Fer eerder dan verwacht en richting het einde van het seizoen groeide de middenvelder uit tot een dragende kracht op het Rotterdamse middenveld.

De voormalig middenvelder van FC Twente, Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City beschikt bij Feyenoord over een aflopende verbintenis. Gesprekken over een nieuw contract lopen al enige tijd. Nu heeft volgens het zeer betrouwbare Twitter account Feyenoord Transfermarkt echter de Turkse topclub Besiktas zich voor Fer gemeld. Er ligt in Istanbul direct een vorstelijk contract voor hem klaar. Besiktas wil de dertigjarige middenvelder direct voor drie jaar binden. In de Turkse Super Lig kan hij een veelvoud verdienen van wat Feyenoord hem eerder voorschotelde.

Besiktas lijkt daarmee op de Nederlandse toer te gaan. Het heeft Jeremain Lens al onder contract terwijl de voorbije periode Ryan Babel en Bryan Linssen al aan Besiktas werden gelinkt.