Feyenoord en Leroy Fer eens over nieuw contract

Leroy Fer blijft Feyenoord trouw. Het nieuws hing al even in de lucht maar werd vandaag ook door Feyenoord bevestigd. Er is een principe-akkoord over een contract tot de zomer van 2022. Fer had in Rotterdam-Zuid een aflopend contract.

De dertigjarige middenvelder maakte in december 2007 zijn debuut voor Feyenoord. De 11-voudig international groeide uit tot basiskracht. Via FC Twente belandde hij in de Premier League om daar te spelen voor Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City. Afgelopen zomer keerde Fer zonder veel speelritme weer terug in De Kuip. Fer mocht zich bewijzen maar knokte zich al snel op tot basisspeler. Aan het einde van het seizoen werd Fer zelfs weer in verband gebracht met een terugkeer in de selectie van het Nederlands Elftal.

Feyenoord besloot ondanks zijn nieuwe status de eenzijdige optie op nog een seizoen Fer niet te lichten. Daarmee zou Fer financieel een flinke stap gaan zetten. Feyenoord startte de onderhandelingen met een mogelijk risico dat de middenvelder opnieuw uit De Kuip zou vertrekken. Aanvankelijk zette Feyenoord in op een eenjarig contract, terwijl Leroy Fer graag voor drie jaar wilde tekenen. Uiteindelijk zijn beide partijen tot een compromis gekomen. Het is na de verlenging van Orkun Kökcü opnieuw een flinke boost voor het elftal van Dick Advocaat.

Technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord is dan ook blij om Fer te kunnen behouden. Arnesen op Feyenoord.nl: ‘Leroy heeft na zijn terugkeer vorig seizoen snel en zonder twijfel zijn waarde voor Feyenoord bewezen. Een belangrijke schakel op het middenveld van trainer Dick Advocaat. Hij heeft alle verwachtingen meer dan waar gemaakt en is met zijn ervaring zowel binnen als buiten het veld van grote waarde voor deze selectie.’