Feyenoord fans dromen van terugkeer Graziano Pelle

Fans van Feyenoord dromen van een terugkeer van Graziano Pelle naar De Kuip. De Italiaanse aanvalsleider loopt over twee maanden uit zijn contract in China. Met blessures van Jorgensen en Bozenik is een aanvallende versterking in De Kuip welkom.

De inmiddels 35-jarige Pelle voetbalde zich de afgelopen vier seizoenen financieel onafhankelijk in China. Na twee seizoenen Southampton verruilde hij namelijk de weelde van de Premier League voor miljoenen in de Chinese Super League. Ook in China scoorde de Italiaan aan de lopende band. Het vierjarig contract met Shandong Luneng loopt per 31 december af. Daarmee is Pelle transfervrij op te halen. Daarnaast lijkt Pelle gezien zijn leeftijd en Chinese inkomsten als salaris niet meer de hoofdprijs te vragen.

Het is echter onbekend wat de 20-voudig international van Italië van plan is. Het was Feyenoord die de aanvaller in 2012 de kans kreeg zijn loopbaan uit het slop te trekken. De voormalig jeugdinternational was eerder mislukt bij AZ, Parma en Sampdoria. In Rotterdam-Zuid wist hij de harten van de Feyenoord fans voor eeuwig te veroveren. In De Kuip maakte Pelle grote indruk. Het was dan ook niet gek dat hij uiteindelijk werd gekocht door Southampton. Een overgang naar een Engelse topclub als pinchhitter lonkte, maar Pelle zwichtte voor het grote geld in China.

In China bleef Pelle aan de lopende band scoren. Toch lijkt zijn laatste seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Shandong Luneng maakt geen kans meer op de titel. Het eindigde in haar eigen competitie als derde. Voor Graziano Pelle, Marouane Fellaini en zijn collega’s rest nu niets meer dan een strijd om de vijfde plaats in China. Shandong Luneng moet dat samen met drie andere clubs gaan uitmaken. Gisteren begon Shandong Luneng de playoffs met een 2-2 gelijkspel tegen Hebei China Fortune. Die club nam eerder Samir Memisevic over van FC Groningen.

Op social media circuleren inmiddels al meerdere oproepen om Pelle weer naar Rotterdam te halen. Naast Feyenoord hoopt mogelijk ook Lecce op zijn terugkeer. Pelle zette daar zijn eerste stappen als profvoetballer. Tijdens zijn loopbaan investeerde hij ook in vastgoed in zijn geboorteregio. US Lecce staat na vijf duels echter op een negende plaats in de Serie B.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I love the game … so let’s play (hard)💪🏽!!! #derby #2-2 #finals #goal ⚽️🧡

Een bericht gedeeld door Graziano Pellè (@gpelle19_official) op