‘Feyenoord heeft geen optie tot koop op Pratto’

Feyenoord heeft geen optie tot koop op Lucas Pratto. De Argentijnse aanvaller wordt gehuurd van topclub River Plate, maar zonder koopoptie zo melden diverse Argentijnse kranten.

De Argentijnse kranten Olé en TyC Sports melden beide dat Feyenoord het volledige salaris van Pratto de komende zes maanden voor haar rekening neemt. Er hoeft door Feyenoord geen huursom te worden betaald. Er is dus voor de 32-jarige aanvaller ook geen koopoptie opgenomen. Het lijkt er dan ook op dat Feyenoord de vijfvoudig international van Argentinië vooral ziet als een tussenoptie. Mocht Pratto in Rotterdam-Zuid een succes worden dan zou Pratto circa 3 miljoen euro moeten kosten.

Pratto arriveerde gisteren in Nederland. De verwachting is dat hij vandaag medisch wordt gekeurd. Maandag zou hij dan gepresenteerd kunnen worden. Het is de derde keer dat Feyenoord een spits uit Argentinië contracteert. In de jaren negentig haalde het Tati Montoya en Julio Ricardo Cruz. Vooral die laatste was een groot succes. Met de Argentijn in de spits werd Feyenoord in 1999 kampioen. Later speelde Cruz nog bij Bologna, Inter Milan en Lazio Roma. Bij Inter werd hij vier keer kampioen van Italië.

Met Róbert Boženík heeft Feyenoord al haar toekomstige spits. De pas 21-jarige aanvaller werd begin vorig jaar aangetrokken. De aanvaller van het nationale team van Slowakije miste bijna de volledige eerste seizoenshelft vanwege een blessure. Ook bij de competitiehervatting in januari is hij nog niet van de partij.