‘Feyenoord krijgt concurrentie voor Ié’

Feyenoord meldde eerder al dat het afhankelijk was van het Turkse Trabzonspor inzake Edgar Ié. De Portugese verdediger staat nu echter ook in de belangstelling van de Griekse topclub Olympiakos, zo meldt het Griekse Sport 24.

Feyenoord huurde de 26-jarige Ié het afgelopen seizoen van Trabzonspor zonder optie tot koop. De verdediger werd nooit voor langere tijd een vaste waarde in Rotterdam-Zuid maar groeide desondanks wel uit tot een publiekslieveling. Met het vertrek van Jan-Arie van der Heijden (geen nieuw contract) en de aflopende verbintenis van Eric Botteghin is de spoeling achterin dun. Technisch directeur Frank Arnesen zou overwegen om de voormalig jeugdspeler van FC Barcelona nog een seizoen proberen te huren. De vraag is echter of Trabzonspor daar open voor staat.

Trabzonspor haalde Ié in de zomer van 2019 transfervrij op bij Lille. Vier dagen na die transfer en dus zonder ook maar een wedstrijd voor Trabzonspor te spelen vertrok hij naar Feyenoord. Trabzonspor had al te veel buitenlandse spelers ingeschreven voor de Turkse Super Lig. Het is onbekend wat de plannen van Trabzonspor met Ié zijn. Hij ligt nog tot de zomer van 2022 vast.

In Griekse media wordt Ié nu in verband gebracht met een transfer naar Olympiakos, de alleenheerser van het Griekse voetbal. Het had in de Griekse competitie een voorsprong van zeven punten voorsprong op PAOK Saloniki gepakt. Olympiakos was ook nog actief in de Europa League. Olympiakos is echter ook verwikkeld in een omkoopschandaal uit 2015. Dat kan mogelijk zelfs leiden tot een gedwongen degradatie naar het tweede niveau van Griekenland.