Feyenoord legt Portugese middenvelder vast

Feyenoord heeft de komst van João Carlos Teixeira aangekondigd. De Portugese middenvelder komt over van Vitoría Guimarães. In De Kuip lag voor de 27-jarige middenvelder een tweejarig contract klaar met de optie op nog een jaar.

Teixeira begon in de jeugdopleiding van SC Braga om in 2004 de overstap te maken naar de beroemde opleiding van Sporting Lissabon. Hier maakte hij indruk in de jeugd en werd hij gezien als de ‘nieuwe Deco’. Het leverde hem in 2012 zelfs een transfer op naar Liverpool. Een doorbraak bij de Engelse topclub zat er niet in, en via FC Porto en Braga kwam hij uit bij Vitoría Guimarães. Het afgelopen seizoen maakte hij in de Liga NOS indruk door 10 keer te scoren in 30 duels. Ook gaf hij 3 assists.

Technisch directeur Frank Arnesen: ‘Met João Teixeira voegen we een veelzijdige middenvelder toe aan de selectie. Met zijn kwaliteiten, waaronder het scorend vermogen en zijn drive naar voren, geeft hij ons de gewenste extra optie op het middenveld. Bovendien heeft hij bij grote clubs gezeten uit vooraanstaande competities. Ook die ervaring neemt hij mee naar Feyenoord.’

Feyenoord lijkt daarmee op de Portugese tour te gaan. Eerder deze zomer legde het voor haar Onder 21 team ook al Bernardo Silva vast. De Portugese jeugdinternational kwam over uit de jeugd van Benfica. Mogelijk komt daar nog een derde bij in de naam van Edgar Miguel Ié. De Portugese verdediger werd vorig jaar al gehuurd van Trabzonspor. Nu zou het mogelijk komen tot een nieuwe huurdeal met optie tot koop.