‘Feyenoord lijkt Diemers-deal te kapen’

Feyenoord lijkt de transfer van Mark Diemers (Fortuna Sittard) te kapen, zo meldt het Algemeen Dagblad. De middenvelder leek op weg naar FC Groningen maar Feyenoord kwam last minute om de hoek kijken. Vandaag zitten de Rotterdammers onder leiding van technisch directeur Frank Arnesen om de tafel met het management van Diemers, Forza Sports Group. Diemers zou inmiddels zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar Feyenoord.

FC Groningen had Mark Diemers al lang en breed binnen kunnen hebben. Er was al geruime tijd een akkoord bereikt over de transfersom, net als over zijn persoonlijke voorwaarden. Een obstakel was alleen nog een percentage van de transfersom waar Diemers in zijn contract bij Fortuna Sittard recht op had. Zowel Fortuna Sittard als FC Groningen gaven elkaar daar weinig ruimte. Gisteren kwamen beide partijen door de toegenomen belangstelling Feyenoord alsnog tot elkaar. FC Groningen zou deze dan voor hun rekening nemen.

Dat lijkt nu mogelijk toch te laat. Gisteren klopte Feyenoord aan. De Rotterdammers kregen volgens het Algemeen Dagblad al snel de bevestiging dat Diemers dolgraag in De Kuip wil gaan spelen. Feyenoord zou met Diemers haar eerste aankoop in huis halen. Renato Tapia vertrok al uit De Kuip, Liam Kelly kan vertrekken terwijl onderhandelingen met Leroy Fer nog niet het gewenste resultaat opleveren.