‘Feyenoord meldt zich voor Mark Diemers’

Feyenoord heeft zijn zinnen gezet op Mark Diemers. Er zouden inmiddels gesprekken plaatsvinden met de middenvelder van Fortuna Sittard, zo melden zowel Voetbal International als het Algemeen Dagblad. Lange tijd leek Diemers op weg naar FC Groningen maar mogelijk dat Feyenoord nu roet in het eten gaat gooien.

Mark Diemers maakte een uitstekend seizoen door in de Eredivisie bij Fortuna Sittard. De 26-jarige middenvelder is daarnaast ook nog eens een relatief goedkope optie. De middenvelder heeft bij Fortuna Sittard nog een eenjarig contract. Een eerste gesprek tussen het management van Diemers en Feyenoord heeft reeds plaatsgevonden. De afgelopen periode waren er al meerdere gesprekken tussen de entourage van Diemers en FC Groningen. Eerder werd Al Wahda uit Saudi-Arabië al eens aan de oud-middenvelder van SC Cambuur, FC Utrecht en De Graafschap gelinkt.

Feyenoord is op zoek naar versterking van het middenveld. De aflopende verbintenis van Renato Tapia werd niet verlengd terwijl Oguzhan Ozyakup weer terugkeerde naar Beşiktaş JK. Daarnaast mag miskoop Liam Kelly uit Rotterdam-Zuid vertrekken en is het nog allerminst onzeker of Leroy Fer zijn aflopende contract verlengd. De grote vraag is nu hoe concreet de belangstelling van Feyenoord in Diemers is. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Twitter account Feyenoord Transfermarkt is er weliswaar belangstelling, maar nog niet serieus. Wel zou Diemers worden gezien als een mogelijke vervanger van Jens Toornstra mocht deze vertrekken. Feyenoord staat open voor een vertrek van grootverdiener Toornstra.