Feyenoord rekent op komst Servische verdediger

Uroš Spajić moet Feyenoord komen versterken. Voor de Servisch international is geen plek meer bij het Russische FK Krasnodar. Feyenoord kan de 27-jarige verdediger nu voor een jaar huren. In Rotterdam-Zuid moet hij de concurrentie aangaan met Eric Botteghin.

“Feyenoord heeft niet zoveel geld, dus we moeten het echt hebben van de relaties van Arnesen”, aldus trainer Dick Advocaat in gesprek bij het Ziggo Sport programma Rondo. “Deze jongen werd aangeboden door Krasnodar, want die mogen nog maar acht buitenlanders registreren. Hij moet weg. Het is een sterke en harde jongen en moet de strijd aangaan met een andere speler. Je moet concurrentie hebben als je lang mee wil doen, ondanks dat er vorig jaar niet zoveel concurrentie was. Daar voelden de spelers zich ook wel senang bij.”

Advocaat vervolgt: “De speler werd aangeboden door de club. Of ik hem ooit heb zien spelen? Nee. Hij speelde niet, want hij was niet geregistreerd. Hij heeft een half jaar niet gespeeld. Het is moeilijk voor ons om spelers te bekijken. De jongen van Ajax, Kudus, stond bij ons ook op het lijstje. Daar hebben we vijf maanden geleden ook over gesproken.”