Feyenoord rekent op Leroy Fer

Feyenoord en Leroy Fer zijn weer met elkaar in gesprek, zo meldt Voetbal International. De Rotterdammers willen de ervaren middenvelder graag langer aan zich binden. Tegelijkertijd wil Fer meer zekerheid in de vorm van een langere contractduur.

Aanvankelijk bood Feyenoord een eenjarige contractverlenging, terwijl Fer voor drie seizoenen wilde bijtekenen. Beide partijen zijn nu in gesprek over een tweejarig contract. Dat biedt weer mogelijkheden om tot een vergelijk te komen. Dick Advocaat hoopt de dertigjarige middenvelder maar al te graag te behouden. Fer groeide onder Advocaat uit tot een vaste kracht op het middenveld van Feyenoord. Door de nieuwe toenadering rekent Advocaat er ook op komend seizoen over Fer te beschikken.

Fer is bezig aan zijn tweede periode in Rotterdam-Zuid. Leroy Fer doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en groeide daar ook uit tot een vaste waarde. Het was het ambitieuze FC Twente dat in de zomer van 2011 het financieel geplaagde Feyenoord betaalde om Fer aan te trekken. Na twee seizoenen in Enschede trok Fer naar Engeland om daar in de Premier League uit te komen voor Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City. Met die laatste club was hij ook actief in de Championship.