Feyenoord zet naast Diemers in op kwaliteitsinjectie

Feyenoord staat op het punt om de transfer van Mark Diemers te kapen. Diemers trekt dus niet van Fortuna Sittard naar FC Groningen maar naar De Kuip. Wie had dat ooit gedacht? De aanstaande aankoop past niet in het nieuwe aankoopbeleid maar was tegelijkertijd broodnodig.

Volgens het Algemeen Dagblad wacht Feyenoord nog een echte kwaliteitsinjectie. Door de komst van corona, het tijdelijk opschorten van de competities en daarmee transfermarkten zorgt echter voor een kronkel in Feyenoord’s nieuwe transferbeleid. Die kronkel is echter noodzakelijk nu Feyenoord schoon schip aan het maken is maar wel goed voorbereid aan komend seizoen wil beginnen. Yassin Ayoub vertrek in de winter naar Panathinaikos, Renato Tapia’s aflopende verbintenis werd niet verlengd. Daar komt nog bij dat de toekomst van Leroy Fer (aflopend contract), Oguzhan Özyakup (weer terug naar Beşiktaş JK) en Liam Kelly (kan vertrekken) onduidelijk is.

Feyenoord moest dus wel de transfermarkt op en zet in op meerdere middenvelders. Aanvankelijk hoopte het op de komst van een aantal transfervrije spelers en creatieve huurconstructies, aangezien er voor die posities niemand kan doorschuiven vanuit de jeugd. Technisch directeur Frank Arnesen wil koste wat kost voorkomen dat trainer Dick Advocaat volgend seizoen moet beginnen met een selectie die nog niet op peil is. Naast Diemers zouden ook nog een extra middenvelder en een linkeraanvaller naar De Kuip moeten komen. Bryan Linssen werd het eerder niet vanwege salariseisen.