Feyenoord zet verdere stappen richting externe investering

Feyenoord in de handen van investeerders? Het is heel goed mogelijk. Feyenoord heeft nu in een verklaring op de website aangegeven dat investeringsbank Lazard de club gaat begeleiden. Daarmee wordt een proces in gang gezet voor ‘het aantrekken van een financiële injectie in de vorm van extern kapitaal’.

In een verklaring op Feyenoord.nl stellen de Rotterdammers: “Deze stap is genomen in nauw overleg met Directie, Raad van Commissarissen en Feyenoords huidige aandeelhouders, de Stichting Continuïteit Feyenoord en de Vrienden van Feyenoord. Feyenoord heeft de ambitie om structureel mee te doen om de prijzen en de club naar een hoger sportief niveau te brengen, zowel nationaal als internationaal. Het externe kapitaal is nodig om deze ambitie te realiseren en zal aangewend worden om verder te investeren in de selectie, het scoutingsapparaat en de jeugdopleiding.”

Feyenoord vervolgt: “De beoogde kapitaalinjectie staat in principe los van de lopende gesprekken rondom het nieuwe stadion, maar potentiële investeerders zal wel de mogelijkheid geboden worden om via de club ook in het nieuwe stadion te investeren.”

Overigens is het op dit moment nog lang niet zo ver. Feyenoord: “Er is op dit moment geen garantie dat er een transactie plaats zal vinden. Wat vaststaat is dat de onafhankelijkheid en het unieke karakter van Feyenoord behouden zullen blijven. Verdere mededelingen zullen worden gedaan als daar aanleiding toe is.”

Met het externe kapitaal hoopt Feyenoord in te lopen op de financiële slagkracht van Ajax en PSV. Eerder waren er al geruchten dat Feyenoord in gesprek was met Amerikaanse investeerders. Nu gaat dus het vooraanstaande Lazard op zoek naar extern kapitaal. De kans is zeer groot dat het kapitaal nog niet beschikbaar is bij de aanstaande transferperiode.