Feyenoord zwaait Renato Tapia uit

Feyenoord heeft Renato Tapia definitief uitgezwaaid. De middenvelder uit Peru verruilde FC Twente in januari 2016 voor Feyenoord. Nu is zijn dienstverband ten einde. Zijn aflopende contract werd niet verlengd. Het is nog onbekend waar de toekomst van Tapia ligt.

Sinds zijn komst naar Rotterdam-Zuid was Tapia nooit een onomstreden basisspeler. In het seizoen 2018/2019 werd de 54-voudig international van Peru de tweede seizoenshelft zelfs aan Willem II verhuurd. Het vertrekt valt Tapia zwaar: “Ik heb hier nog steeds vrienden, die zie ik als familieleden. Het wordt moeilijk, maar het is het beste voor iedereen. Natuurlijk zal ik mensen missen, maar dat is part of life.”

Renato Tapia kan wel zeggen dat hij met 1 titel, 2 keer de Johan Cruijff Schaal en 2 keer de KNVB Beker een mooie periode met Feyenoord mee heeft gemaakt. Zeker de titel in 2017:  “It was crazy. Wij hebben dat jaar een beetje geluk gehad, net als ieder team dat kampioen wordt. Maar iedereen heeft hard gewerkt, of ze nu wel of niet aan spelen toekwamen. Dus voor mijn gevoel hadden we ook recht op het kampioenschap. Ook de reserves pakten hun goals en assists mee.”

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Feyenoord zwaait Renato Tapia uit | Al het Ajax Amsterdam nieuws en video' s
  2. Feyenoord zwaait Renato Tapia uit | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.