FIFA 20: Ook TOTSSF card voor Steven Berghuis

Op maandag lanceerde EA in FIFA 20 Ultimate Team de TOTSSF van de Eredivisie. Grootste afwezige was Steven Berghuis. De sterspeler van Feyenoord is samen met Cyriel Dessers topscorer van de Eredivisie en werd meerdere malen opgenomen in de Team of the Week (TOTW). Toch behoorde hij niet bij de 11 spelers uit de TOTSSF Eredivisie, terwijl je via een objective de card van Ajax speler Lisandro Martinez kan verdienen.

De Steven Berghuis TOTSSF card is echter sinds vandaag (26 mei) vanaf 19.00 uur beschikbaar als reward bij de Eredivisie Squad Building Challenge (SBC). Het was al langer de verwachting onder insiders dat Berghuis of Tadic een TOTSSF card zou krijgen via de Eredivisie SBC. In andere competities met een eigen SBC werd eerder ook al een TOTSSF reward card gereleased bij een update. Zo kan je via de Premier League SBC naast Max Meyer, Juan Foyth en Xherdan Shaqiri sinds deze maand ook een TOTSSF Harry Maguire card vrij spelen.

In de Eredivisie SBC kon je lange tijd als rewards alleen kiezen uit Charly Musonda, Jean-Christophe Bahebeck en Riechedly Bazoer. Daar is sinds vanavond dus ook Berghuis TOTSSF bijgekomen. De TOTSSF card van Steven Berghuis is weliswaar een untradeable maar eenvoudig te combineren met andere Nederlandse spelers, zoals Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Eredivisie TOTSSF toppers als Hakim Ziyech en Donny van der Beek. Chemistry moet dan zeker geen problemen opleveren.

Wat valt op aan de stats van Berghuis TOTSSF? De 3* weak foot maar vooral de 3* skills vallen een beetje tegen bij de technisch begaafde Berghuis. Het is en blijft een linkspoot. Fysiek is er wel iets op aan te merken maar dat is overkomelijk. Met onder andere een acceleratie van 95, shot power van 98, long shots 95 en curve van 99 heb je wel een goede supersub. Ga jij Berghuis unlocken?