FIFA 21: 3 dingen die je moet weten

FIFA 21 is eindelijk uit. Althans als je een pre-order hebt gedaan én EA Play member bent. Anders kan je vanaf morgen met FIFA 21 beginnen. Dit zijn vanuit de VoetbalPlus redactie de eerste bevindingen van FIFA Ultimate Team. Natuurlijk is de gameplay veranderd en weer wennen. De onderstaande drie punten vinden we echter een flinke verbetering.

Geen fitness card meer!

Een frustratie voor velen in voorgaande FIFA games. De fitness cards. Elke keer moest je een fitness card gebruiken om je spelers weer op 100% te brengen. Bij FIFA 21 is dat eindelijk verleden tijd. Dat geldt ook voor de training card waarbij je je speler voor een game een upgrade van 5%, 10% or 15% kon geven. Zo heb je nog meer tijd om wedstrijden te spelen of de transfermarkt op te gaan.

De chemistry styles zitten er uiteraard nog steeds in, ga je voor een Engine, Sniper of Shadow? En spelers kunnen ook nog steeds blessures oplopen.

FIFA 21 bestel je op Bol.com

De transfermarkt

Een andere persoonlijke favoriet. Er zijn meer selectiemogelijkheden op de transfermarkt. Je kan nu ook selecteren op Rare items, zoals Silver Rare of Gold Rare. Dat scherpt je zoekopdrachten verder aan en voorkomt frustratie als je net een bepaald type speler nodig hebt voor bijvoorbeeld de SBC’s.

Een eigen stadion

Je kan vanaf het begin bij Ultimate Team je eigen stadion samen stellen. En dat betekent dat je alles kan customizen. Van gezang, de kleur van de stoelen tot een bepaalde TIFO-actie. Deze cards vervangen in packs eigenlijk de fitness en training cards.

Overigens kan je nog altijd spelen op Old Trafford, Anfield of de Johan Cruijff ArenA.